VCA
VCA

Basis verreiker cursus

Veilig werken met een verreiker

Een verreiker is een multifunctioneel apparaat. Omdat het veel wordt gebruikt in ruw en oneffen terrein, vereist het speciale kennis en vaardigheid. Het lijkt op het besturen van een hef- of reachtruck, maar het is toch nog even anders. En daarom is het zeer verstandig om een basis verreiker cursus te volgen.

Daarnaast moet de werkgever bij controle kunnen aantonen dat er gedegen instructie is geweest.

Veilig aan de slag met een verreiker kan bij ARBO opleidingscentrum. Met onze ervaren instructeurs kunnen wij jouw aandacht richten op de belangrijke aspecten m.b.t. gebruik, veiligheid en dagelijks onderhoud.

Inhoud van de cursus

De cursusdag begint om 9.00 uur en duurt tot maximaal 16.00 uur.

De basis verreiker cursus begint met een theoriedeel, gevolgd door de (inbegrepen) lunch, waarna er een praktijk deel volgt. Hierin neemt de examinator met elke cursist de basisvaardigheden door. Na deze lesstof beheers je hoe je moet omgaan met een verreiker en ben je  bewust van het gevaar en weet hoe je ongevallen kunt voorkomen.

Wanneer beide onderdelen met een voldoende worden afgerond krijg je het certificaat (digitaal) en ARBOpas (per post) toegestuurd!

Locatie en tijd

De eendaagse basis verreiker cursus wordt gegeven op onze vestigingen in Zoetermeer en Eindhoven. Een verreiker opleiding voor jouw personeel in eigen huis? Geen probleem. Wij komen naar het bedrijf om onze kennis en ervaring  te delen met de werknemers en zo te zorgen dat op een veilige, juiste en verantwoorde manier wordt gewerkt.

Basis verreiker cursus – Toelatingseisen

De opleiding tot verreiker machinist is geschikt voor medewerkers die enige ervaring hebben met het gebruik van de machine. Voor onervaren bestuurders wordt een aangepast programma aangeboden.

Een verreiker is een serieus werktuig. Het heeft ontzettend veel mogelijkheden, maar je moet er wel veilig mee kunnen werken! Wees verstandig en volg een cursus.

John van Haren

ARBO opleidingscentrum

Laat je niet verrassen,
maar laat je scholen!
Schrijf je in!